Filmy, které mě oslovily | 1

Od Anna - neděle, dubna 10, 2016


Jelikož jsem začala psát články o knihách, které mě oslovily, rozhodla jsem se tedy, že budu psát i o filmech, jelikož existuje spoustu krásných filmů, o které bych se chtěla podělit..

.

Nedotknutelní / The Intouchables

Nechci vám prozrazovat příliš mnoho ohledně tohoto filmu, ale jedno mohu říct jistě. Je to jeden z filmů, které mě během dvou hodin dokáže rozesmát, rozplakat a učinit šťastnou zároveň. Film vypraví o dvou mužích, bohátem paralyzovaném muži na invalidním křesle a o mladším muži z ulice. Celý film je velice krásně natočený a hudba od skvělého Ludovico Einaudi neskutečně prohlubuje pocity z každé scény. Často si ráda pouštím i samotné playlisty hudby, která byla v tomto filmu použita. Samotný příběh je založen na pravdivých událostech a tak nutí člověka se doopravdy zamyslet v čem spočívá naše lidské štěstí a jak snadné je o něj přijít. Avšak můžeme najít přítele či společníka, který nás bude doprovázet životem. Nedotknutelní bude vždy jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec

.

Jíst, Meditovat, Milovat / Eat, Pray, Love

Další z filmů, který mě doopravdy oslovil. Vypráví o ženě, která se rozhodla změnit svůj život.  Dlouho přemýšlí o tom, co má dál dělat a tak se vydává napříč ročnímu cestování světem, aby opět našla samu sebe. Zastavuje se v Itálii, poznává dobré jídlo a přátelé, poté přijíždí do Indie, kde objeví kouzlo meditace a nakonec své cestování zakoční na Bali, kde pozná doopravdické kouzlo života, pozná co je to láska. Film je doprovázený překrásnou hudbou a má vždy oblíbená herečka Julia Roberts dokázala skvěle stvárnit svou roli. I tento film je natočen podle skutečného příběhu a tím dokazuje, že nic není nemožné. Svět je pro nás jako kniha, kterou když nečteme (necestujeme) známe pouze jednu z jejií stránek. Film bych určitě mohla určit komukoliv, především lidem, kteří mají rádi procítěné filmy plné inspirace, lásky a filozofie.

.

Věčně Mladá / The Age Of Adaline

Film s názvem Věčně Mladá vypráví o ženě jménem Adaline, která po nešťastné nehodě v bouřce náhle přestane stárnout. Na tomto filmu mě nejvíce zaujal samotný nápad, je to totiž něco, co se na filmových plátnech vlastně nebjevilo, vzádeleně mi pouze připomíná film  Podivuhodný případ Benjamina Buttona, ale i tam je příběh poněkud jiný.
 Je zajímavé sledovat osmdesáti letou ženu s tváří mladé dívky. Myslím, že sympatická Blake Lively velice dobře dokázala stvárnit tuto roli. Je to určitě film, který velice neobvyklý a končí (alespoň pro mě) velice netradičním způsobem. Nechci však prozrazovat více, určitě se na něj podívejte.

.

Teorie Všeho / Theory of Everything

A na závěr dnešního příspěvku o filmech zde mám film pod názvem Teorie Všeho. Je to film o neuvěřitelném životě geniálního teoretického fyzika a vědce Stephena Hawkinga, je natočený podle pravdy a mě doslova nadchl. Film vypráví o tom, jak se seznámil s jeho první ženou, životní láskou a oporou v jednom, Jane Hawking. Film dále pojednává o jeho vysokoškolském životě, jak moc geniální mysl Stephen má, ale jak ho i nemoc ALS poznamenala. Doktoři mu po zasažení touto nemocí oznámili, že nevyžije déle než dva roky. Avšak Stephen ani Jane neztráceli naději a i přes Stephenovu nemoc žili plnohodnotný život jak se jen dal. Mají dokonce spolu i několik zdravých dětí, které jsou i ve filmu zmíněny. Díky tomuto filmu je možné si udělat představu o životě tohoto neskutečně zajímavého člověka. Podle mého názoru je to jeden z nejlepších filmů, co byl natočen za poslední dobu. Film je zaměřený jak na lásku, vědu, ale i smutné chvíle, které mě dokázaly rozbrečet. Tento film je také doplněn překrásnou hudbou, která přidává na pocitech i zážitcích. Film bych mohla jen doporučit  sama se chystám na knihu zaměřenou na podrobný život Stephena Hawkinga - Jeho Život a Dílo, o kterém určitě napíši na svůj blog.

.

A to by bylo vše z dnešního filmového příspěvku, a co vy? Viděli jste nějaký ze zmíněných filmů? Jaké jsou vaše reakce?

 Mějte krásný den


  • Sdílej:

Taky se ti může líbit

4 komentářů

  1. Koukám, že máme hodně podobný vkus na filmy. Všechny jsem viděla hned několikrát a hrozně ráda se k nim vracím a přemýšlím o nich. Tedy a až na Teorii všeho. Na tu se ještě chystám. A kdo ví, třeba se k ní dostanu dneska večer. :)
    just foxy stories

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super :) Určitě se na Teorii Všeho podívej, je to skvělý film!

      Vymazat
  2. Nedotknutelní je i můj nejoblíbenější film! Navždy mladá jsem viděla a moc se mi film líbil, Blake Lively je hrozně "obyčejně" krásná a ta role jí fakt sedí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhladím s tebou! jsou to úžasné filmy a Blake je talentovaná a velmi sympatická herečka :)

      Vymazat