Čas na změnu

Od Anna - neděle, listopadu 22, 2015

Nedávno jsem narazila na několik zajímavých videí, o které bych se s vámi chtěla podělit. 

První video pojednává o sociálních sítích. Je to dilema, sama teď trávím čas u počítače, abych napsala tento článek, avšak na své ospravedlnění bych chtěla říct, že se snažím trávit s mojí rodinou co jen to jde. Miluju trávit čas s blízkými lidmi bez jediného kouknutí na telefon. Přijde mi, že naše generace je čímdál uzavřenější sama do sebe a to hlavně kvůli sociálním sítím. Jdeme po ulici, koukáme do telefonů a ani si nevšímáme životů kolem vás.
Myslím si, že vše má své pro a proti. Je to skvělý způsob jak poznávat nové lidi, komunikovat v podstatě s kýmkoliv a to nehledě na dálku, ale zároveň nesmíme zapomínat na naše nejbližší, kteří jsou mimo naše obrazovky telefonů. 
Někdy je prostě vypnout telefon a zaměřit se na realitu a užívat si daného okamžiku. Samozřejmě nikoho tady nechci přemlouvat, aby přestal používat sociální sítě! To ne. Je na každém z vás jak s tímto názorem naložíte, je to váš život. 


.


Další video pojednává především o nás samých, o to jaké žijeme životy, které jsou nám dány. O realitě našeho života.  Zde jsem vybrala několik nejzajímavějších myšlenek z tohoto videa.

"Roky sedíme a opakujeme, co nám říkají. Jsme testováni a hodnoceni jako vzorky v laboratoři. Vychovávani tak, abychom nevybočovali, abychom byli všichni stejní"
Naprosto s tímto názorem souhlasím. Roky sedíme ve škole, ve které se učímě něco, co nás absolutně nebaví. Neučíme se nic, co v reálném životě budeme potřebovat a to mi přijde smutné. Místo toho, aby z nás škola rozvíjela kreativní osobonosti, kreativita v nás spíše zaniká. Uspěšný je ten, kdo má nejlepší známky. To, jaký je člověk doopravdy nikoho nezajímá..

"A tak pracujeme a pracujeme a nezbývá nám čas na život, na který vyděláváme"
Smutné a tak pravdivé. Celý život dřeme a nakonec nám nezbývá čas na naše blízké a na to, co bychom doopravdy dělati chtěli.

"Dali nám peníze a my jim na oplátku Svět"
Dnešní doba, kdy svět ovládá moc a moc využívá peníze. Je to začarovaný kruh.

"Tam, kde bývaly stromy, které čistily vzduch, jsou nyní továrny, které ho otravují"
Jak už jsem psala i v minulém článku o Indonésii. Ničí se vše živé a opět pouze pro peníze lidí "nad námi".

"Více než miliarda lidí hladoví i přesto, že máme dostatek jídla pro všechny. Kam všechno mizí?"
Není to ironie? 1/3 jídla skončí denně v odpadcích a přesto tolik lidí denně umírá na podvýživu. Ale tak to by bylo nevýhodné nakrmit země třetího Světa, jelikož z toho nejdou vydělat peníze.

"Neničíme planetu. Likvidujeme život na ní"
Denodenně vymírá tisíce druhů rostlin, zvířat a lidí. Kam to vše spěje..

"Jdeme po chodníku a přehlížíme všechny drobnosti. Pohled do očí, které skrývají"
Nevnímáme okolní svět. Jsme pouze ve svém uzavřeném já.

"Sdílíme stejný cíl, štěstí"
Nehledě na vše, máme společný cíl, ale jsme opravdu štastní s hromadou drahé elektroniky a všemožných vychytávek? S tím se váže následující věta.

"Nejšťastnější lidé jsou ti, kteří nemají téměř nic"
Ano, je to tak. Nejšťastnější lidé jsou právě ti, kteří nemají téměř nic a přesto jsou nejšťastnější. Máme se stále co učit.

"Přestaň čekat na změnu a buď tou změnou, kterou chceš vidět"
A nakonec poslední citát z videa, který miluju. Ať už jde o cokoliv, my jsme tou osobou, která se musí rozhodnout, jsme to my lidé.











  • Sdílej:

Taky se ti může líbit

0 komentářů